Helt däckad...

...har jag varit sen igår em. Usch, inge kul o livet känns lite pest samtidigt. Hoppas verkligen detta släpper snart.

Marknaden var mysig igår, fast det blev bara en kortis för det var så dåligt väder. Vi gick in och skulle ta en fika på ett cafe innan vi åkte hem, men det blev en tacotallrik istället...jättegoood!!! Sen började elendet igen.

Höll mig uppe förutom en kort vila på dan till ungarna lagt sig sen var det migränmedicin och liggande ställning som gällde resten av kvällen... Hann glutta lite på hoppning o dressyr iaf på tvn...nån glimt i tillvaron finns det trots allt =)

Marknad

Idag blir det att åka på marknad en liten stund, orkar nog inte så länge men känner mig ändå något bättre idag, det går i vågor hela tiden, man kan känna sig nästan helt bra på fm och sen på em vara helt däckad. Konstigt! Fick iallafall tabletter igår som oxå hjälper till, sinova forte receptfria på apotek. Så jag hoppas verkligen att det ger med sig snart.

Igår var det vila och kurering som gällde hela dagen. Nu var jag såå glad över min lilla bärbara för jag kunde ha den i knät och titta på bl.a. lite intressant nailart. =)

Lugnet efter stormen

Nu är det så tyst här hemma så man tror att man blivit döv. Stressigt och härjigt var det för bara några minuter sen. Det blev till och vara hemma idag för min del för det är bihåleinflammation jag har och igår em/kväll blev jag superdålig och kunde bara ligga ner. fick barnen att sitta och titta på film som tur var. Inatt har jag sovit dåligt och har svårt att äta för att det värker ända ner i tänderna =(, och inte får man penecillin fick jag reda på idag, utan svaret att det går över om två - tre veckor...jaja, men då så...suck!

Barnen ska iallafall vara hos mormor och morfar idag så nu ska jag verkligen vila, det är ju svårt att göra det annars, med de små skruttarna busandes omkring en. =)

Storplutten var så go, igår gick jag upp och vilade på kvällen när gubben kommit hem. Jag hade svårt att somna ordentligt, utan slumrade till och vaknade med jämna mellanrum. Plötsligt hörde jag någon som tassade försiktigt i trappen, jag låg i nån slags dvala, och så pappans röst nerifrån, "väck inte mamma nu bara", "nä, jag ska bara titta", sa stuplutt så tyst han kunde...sen blev det tyst en kort stund och sen hörde jag en svag viskning "Underbara mamma" och så tassade han ner...blev så rörd att det kom tårar =) gosplutten!!!!! <3<3<3

Nej, nu ska jag gå och vila.

Vargavinter...

Känns som det nu när det är så kallt. Nu är det 24 grader och då är klockan ändå 8. 26 var det i morse när vi gick upp... Brrrrr! får bli "sovmorgon" för hästarna idag med, dvs de får stå inne ngt längre, annars blir det så kallt i stallet, så de står nu och mumsar på sitt frukosthö inne istället.

Igår kom min mor o far ut och lämnade storplutt som varit hos dem ett par dagar. Far var så snäll och hjälpte mig att se över vattensituationen, medan mor var inne med barnen en stund. Det visade sig att det hade blivit en ispropp i pumphuset, men den släppte så fort vi satte igång lite värme där nere, var faktiskt en miss av gubben min som jag trodde hade satt igång frostvakten, vilket han inte hade, inte konstigt att det frös då nu när det är så här kallt och varit kallt länge. Sen gick det iallafall fort. Vattnet kom igång bara på 20 min tror jag. =) Men det känndes lite oroligt att vrida på kranen imorse ;) men det funkar =).


Storplutten var fashinerad av mina naglar när han kom hem, han är så rolig för han ser allt sånt där, och om man gjort något med håret eller sminkat sig eller så. Han brukar även se om man bytt gardiner och sånt, tycker jag är kul =)

hihi...mina pluttar är inne i lekrummet och leker tillsammans =) de är så goa, emellanåt kommer de ut hit till köket och visar nån pryl eller nåt och sen går de tillsammans in igen...kul att de börjar kunna leka ihop =) men det är klart att ibland är det ju lite kiv o bråk oxå, men det blir faktiskt mindre och mindre, och småbråk börjar de kunna lösa själva nu =)

Ikväll blir det mycket att göra, fixa håret och naglarna inför morgondagen. Kläderna jag letade upp igår ska provas nu snart så jag vet om det funkar eller om jag måste åka iväg och inhandla något (vill helst inte). Imorgon ska vi på begravning.

Hoppas bara att man mår lite bättre tills dess. Verkar vara en långdragen variant det här. Har börjar trycka och göra ont i ena halvan av ansiktet från pannan ända ner i tänderna =( kan det vara bihåleinflammation månne, känns nästan så. Hittade en nässpray som jag fick utskriven förra gången jag hade det som jag har börjat ta, så nu hoppas jag att det lättar lite. Barnen har repat sig bra nu =) tänkta först att de skulle få gå till dagis idag, men så ville de inte det imorse när jag frågade, och så tänkte jag att det är nog dumt att släpa iväg dem för en dag, lillfisen har ju dessutom penecillin som ska tas (sista dagen idag). Imorgon ska de ju till mormor och morfar. Så de fick vara hemma idag.



...och så andra handen

Jag är totalt såld på det här, shit va kul det är =)
Här kommer andra handen, den svåraste eftersom man måste måla med vänstern...huh..
Tyvärr blev inte bakgrunden lika gnistrande som på de förra bilderna eftersom det nu är mörkt o kallt ute ...hihi,
men vad svårt det är att fotografera sina händer, svårt att få närbilder o bra fokus...hmmm



Observera den oerhört glamorösa och vackra bakgrunden ;) det var bäst ljus här så det fick bli som det blev.
 






..och vattnet är tillbaka =).

Naglar...

Kom på igår kväll att jag skulle kolla lite på nagelklipp på youtube...skulle jag inte ha gjort, blev sittande till sent in på natten och fixade naglar.
Kom på en design som jag trivdes med, men jag kom på att jag inte har någon bra pensel att dra tunna streck med så det blev som det blev. provade med lite olika färgkombinationer och nu vet jag inte vilken jag ska välja... Var dock tvungen att göra lite längre naglar än jag brukar ha, och ni skulle se mig nu när jag sitter och skriver o svär, för jag kommer ju åt alla möjliga tangenter utom dem jag tänkt mig. Tar dubbelt så lång tid än vanligt att skriva.

För en stund sen när jag skulle göra kaffe tog vattnet slut igen....grrrr!!! Det har ju iofs varit riktigt kallt inatt, hoppas bara att det inte är pumpen eller att det frysit till ordentligt, utan som förra gången släpper av sig självt.

Här kommer några bilder på naglarna.
egen design



Egen design

Egen design


Snön dalar sakta ned...

...det är så fint, kan inte låta bli att tycka det. Det har varit en riktigt fin dag idag med sol och ibland lite lätt sakta dalande snöfall. Men idag har det varit lite varmare så lillfisen fick följa med mig och vovven till stallet för lite stalltjänst. Han var jätteglad och bubblade hela tiden om hästarna, vovven, skottkärran och hästbajset och allt möjligt, är nästan omöjligt att få tyst på honom nu för tiden, han bubblar och pratar på sitt sätt, och det är inte alla gånger man förstår vad han menar men det verkar inte som att han tar illa upp för det precis... =)
Just nu sitter han nedbäddad i soffan och tittar på pettson o findus, faktiskt tyst, förutom nån komentar om någon höna, tiger och älg som dyker upp =)

Katterna har börjat bli helknasiga, gammelkatten har blivit en marskatt och går och jamar och jamar, långa haranger som kommer långt nerifrån magen...sååååå jobbig. och den andra tokf.. busar och härjar hela sin vakna tid och terroriserar allt och alla som kommer i hans väg. De har ingen lust att vara ute längre (trots att de har fri passage ut och in genom kattluckorna), ja tokf.. går väl ut nån kort sväng ibland men annars är de inne och testar vårat tålamod till bristningsgränsen. Jag tror faktiskt att djuren också längtar efter ljus och värme nu. Fast det är klart, vovve tröttnar nog aldrig på att leka i snön och jaga snöbollar =)

Har sett att lillhästen så smått har börjat fälla pälsen, det är väl ett vårtecken om nåt. =)

Det är så skönt att det börjar bli ljusare på kvällen också, klockan är nu 17.30 och det är fortfarande inte riktigt mörkt. Blir så mycket lättare för mig att hinna med ridningen när det är ljust på kvällen.

Stanna kvar under täcket...

...något jag hemskt gärna hade gjort idag om jag hade kunnat, fy så förkyld man kan bli. Prrrutt säger jag bara!!!

Igår höll jag på och arkiverade och skrev ut min gamla blogg. Det var en hel del som man hade hunnit skriva. =) Kul att ha kvar oxå eftersom det är lite som en liten dagbok min blogg.

Sen försökte jag komma på olika lösningar för att lillskiten inte skulle bli så ledsen när han ska ta sin medicin, hostmedicin och Ipren funkar bra, men så fort det kommer till penecillinet så tvärvägrar han, dessutom är det ju inte lite han ska ta heller...10ml, 3 ggr/dag...jag lyckades iallafall hålla honom vid gott mod vid de första 5 ml, men sen blev han ledsen iallafall =( men det är ju alltid något, i förrgår började han gråta bara han såg att vi tog fram flaskan. Idag kanske det går ännu bättre =)

 
(bilden lånad från nätet)


En bild från i somras. Vovven ligger och s...

dsc00326 (MMS)

En bild från i somras. Vovven ligger och slappar på altanen. Vad jag längtar efter vår nu.


Ny blogg

Det här är premiärinlägget för nya bloggen, nästan lite nervöst =)

Fick reda på idag att min gamla blogg ska läggas ned och det kanske var lika bra eftersom det på senaste tiden bara varit en massa strul, med att lägga in inlägg och att kommentera.

Men det är lite ovant med en ny blogg, som ser lite annorlunda ut, var så van vid min gamla.
Det blir nog fina fisken, det här =)

Lillfisen ligger och sover och storplutt har åkt till mormor och morfar för lite miljöombyte. Inte alltid så lätt för en treåring med spring i benen att behöva vara hemma så länge och dessutom inte kunna vara ute pga kallt väder och att han är förkyld, och att dessutom på det ha en lillebror som är sjuk och som oxå behöver lite extra omhändertagande. Han tyckte det var tråkigt hemma sa han flera gånger, och jag förstår honom, tycker själv att det är tråkigt, men vad ska man göra när alla är sjuka =(

Håller på och nystar i mitt nya projekt, lägger ut lite trådar här och där =) Känner mig faktiskt gladare än på länge, att äntligen ha ett mål att jobba för =)


RSS 2.0