Håll i hatten...

jisser vad det blåser =)
och töar =)
Vi har fortfarande mycket snö kvar men väldigt mycket har töat bort och på vissa ställen är vägen helt framme =)

Idag har vi fixat ute o inne, vattenkranar utbytta i sadelkammarn så nu har vi vatten igen, ska bli såååå skönt att slippa dra dunkar ända inifrån huset =) det går ju an så länge det är snö o is på vägen men nu när det försvinner och nu när vi dessutom har stora vattenpölar på den vägen så blir det ju lite drygt, men nu slipper jag som sagt det =)

Vi har varit o hämtat småknoddar och kom ganska nyss hem...jisses vad denna dag försvann fort, hade glömt att man skulle dra fram klockan så en timme bara försvann och det märks verkligen.

Gubbe är uppe o nattar just nu, osäker på om det blir dagis imorgon för lillfisen har varit dålig i magen idag och nu på kvällen upptäckte vi att storfisen gick o kliade sig på örat och där var ett par små vit-röda prickar, kan det vara svinkoppor? Hoppas inte men det stod att det brukade klia så jag är lite orolig att det är det... =(

Nu är det bara en vecka kvar tills jag blir student igen =) ska bli så kul =) Längtar!!! (Även om det blir lite bökigt med allt runt omkring, men jag har ställt in mig på att det kommer att bli mycket, och i slutändan är det defenitivt värt det) =)

Barnfri lördag...

Idag är det BF. Knoddarna är hos mormor o morfar till imorgon. Tänkte jag skulle passa på förutom städning o fix att, ge mig ut på en ridtur med vilden, men efter att ha fixat i stallet var jag stelfrusen så jag var tvungen att gå in och värma mig lite. Ska göra ett nytt försök snart. =)

Nagelfix har det blivit oxå, kan ju bara inte låta bli...hehe.

Annars pågår sm i städning, tvätt, och plock här hemma, tråkigt, men välbehövligt.


Fredag & helgen stundar

Igår var vi iväg o köpte dynor till altanstolar o soffor, jättefina o till bra pris dessutom =) dessutom blev det rullgardiner till övervåningen för att få bort lite av ljuset och värmen där uppe, solen ligger på hela dagen där uppe vilket gör att det blir varmt redan nu fast det inte är någon värme ute än. Markiser står oxå på tapeten att sätta upp i sommar, tror vi har pratat om det varje år, men nu sover vi ju där uppe så i år är det ett måste.

Igårkväll var det nagelverkstad igen, satt o fnulade med lite nya ideer. Numer blir det inte så mycket nagelsnack här, men desto mer på min nagelblogg för de som är intresserade =) JH Nageldesign, ligger som länk här på sidan. Men jag kommer nog inte ifrån det helt eftersom det är en stor del av mitt liv just nu =)

Barnen verkar (peppar, peppar) ha klarat sig än så länge från de svinkoppor som går på dagis just nu, men jag var lite orolig när Lillfisen i förrgår hade en plita på kinden, men den har nästan försvunnit idag. Men man ska nog inte ropa hej än...

Äntligen fredag igen och helgen stundar. Ikväll blir det fredagsmys och idag är det dags att börja med tvätt o städning lite så det blir liiite ledigt i helgen. Dessutom måste vi åka o handla lite mat.

Tjejen har varit ute några gånger, det verkar funka bra och hon är väldigt noggrann. Igår hade hon med sig sin systerdotter som fick rida lillen... Perfekt!! och när jag kom ner till stallet på kvällen var det så superfint. Noggrant mockat, sopat...gissa om jag blev glad =) På söndag skulle vi ta en genomgång av stallet o maten, hade sagt att hon kunde komma ut denna vecka och greja med Vilden och jag skulle ta stallet men hon har mockat o grejat ändå och det bådar gott tycker jag =)

Ha en jättemysig fredagkväll och helg!!

Bråda dagar...

Har varit två intensiva dagar.
I måndags var vi och kollade in salongen och de som arbetar där. Vilket underbart gäng, och stor och luftig salong. Kommer att bli superbra där jag ska sitta =) Längtar!!!

Igår åkte vi till storstor stan. jag fick mitt hår fixat av bästa frisören som finns = syrran. Är såå nöjd =)
Målade hennes naglar som jag fixade för en dryg vecka sen. En av årens nya färger grön blev det + lite blommor och stenar =)



Så klart glömde jag kameran men det var denna målning som jag hade tidigare så här kommer kort på det.

Kiddsen lekte med världens bästa "lekfarbror" nämligen systers snälla "gube" och han lär nog ha sovit gott inatt .. hihihi...

Idag bär det av till dagis igen snart, sen försöka prioritera vad som ska göras först av alla måsten =)

Måndag och ny vecka...

Idag ska knoddarna till dagis en stund sen blir det en tripp in till stan för att kolla in salongen där jag ska jobba sen. Ska bli jätteskoj. Farmor följer med och tar hand om kiddsen =). När vi gjort det ska vi äta på mac donalds, exklusivt för oss som bor på vischan ..haha

Blir en spännande dag =)

Tjejen kom ut igår och tittade på min lilla vilding =). Hon verkar jättego så jag hoppas verkligen att det funkar denna gång. Hon hade en liknande hästbakgrund som mig själv, så jag tror inte att min tottis blir någon jättestor utmaning för henne. Jättelätt att prata med oxå, vi bubblade o pratade så jag nästan hade träningsvärk i käkarna när jag kom in. =) Så nu håller jag tummarna på det här =)


Lillfisen ringer upp...

Var ute och försökte få fyr i pannan, som av någon anledning var lite svår idag. Då ringer mobilen, moster som ringer och frågar vad jag gör. Visade sig att Lillfisen lyckats ringa upp henne på vanliga telefonen...haha..
Har ju dörren öppen så jag hör dem från köket men det hade verkat så lugnt hela tiden, fast det är ju oftast då man ska bli lite vaksam oftast ;)

Idag blir det en fix och städdag. Vackert väder även idag...Hääärligt!

Storplutten stod vid fönstret igår och sa att nu går solen ner mamma, när jag gick och tittade så såg jag en helt underbart stor rund och alldeles gul måne bakom träden. Vi stod och tittade på den en lång stund innan det var dags för plutten att gå upp och sova. =) Ångrar att jag inte tog något kort.

Såå tyst...

Man tror nästan man blivit döv när barnen inte är hemma. Gubben tog barnen o for iväg till farmor för att mamsen skulle få lite egentid =). Fast det är klart har ju min ena "marskatt" som väsnas o "sjunger" lite emellanåt, så helt tyst är det ju inte. Kanske dags att sätta på lite musik, är man ju inte så bortskämd med längre förutom när man sitter i bilen, fast då är det som oftast mamma mu o kråkan som skrålar i högtalarna..

Har mest suttit vid datorn faktiskt och jobbat med materiel till hemsida o blogg (är ju nästan kriminellt att vara inne när det är så underbart väder ute, men, men, thats life, man måste ta fatt i de tillfällen som ges =) och det är ju himla kul oxå så jag klagar inte så väldans mycket ändå...

Nu tog jag en liten kaffepaus och känner att jag nog faktiskt måste ta något att äta oxå, har ju bara ätit frukost, man glömmer bort både tid o rum när man sitter som en datanörd med näsan klistrad framför skärmen. =)


Jaha, vintern tar sina sista tag...

... och det ordentligt. Idag har jag varit på möte inne i stan och det var en pärs att ta sig in, man såg knappt vart vägen fanns, det var dessutom så konstigt ljus så allt blev bara vitt, vitt, vitt här ute på vischan... Lite småläskigt när man fick möte :/

Kom iallafall fram ordentligt och mötet var både spännande och givande =) önskar bara att man hade lite mer egentid så jag skulle hinna med lite mer än jag gör just nu. men det blir lite bättre när knoddisarna börjar gå på dagis igen nästa vecka. de är bättre nu knoddarna, men fortfarande lite knorriga o oroliga i magen. Tur iallafall att en annan klarade sig ifrån det där eländet. =)

Har pysslat lite med naglarna igen, hoppas på att kunna komma igång med nya bloggen oxå nu efter helgen. 

I helgen kommer det dessutom ut en tjej och ska titta på min ena häst, som hon ska hjälpa mig med ett par dagar i veckan. Hoppas verkligen att det blir bra denna gång =)

Idag är det åter igen fredag och ikväll blir det som vanligt fredagsmys med nån go mat (som jag inte bestämt vad än...) och lite chips o godis. Uppskattas av både stora som små, tvåbenta o fyrbenta =)

Här kommer lite bilder på naglar igen.... =)

Denna gång blev det blommor och fjärilar (tyvärr blev tummens fjäril lite smetad på ena kanten eftersom jag gjorde den på dagen och precis när jag var klar hade lillfisen gjort nr 2 i blöjan och det var bara att ställa sig o byta) =)







Och en design jag hade tidigare:




En hel natts sömn...

har det blivit för knoddarna sov gott hela natten inatt...så skönt =)

Satt o knåpade lite med design till en ev logo igår. Hade två nya målningar jag hade velat testa på naglarna oxå, men va sjutton, känns som man är helt galen, kan ju inte byta lack varje kväll...det senaste har suttit i två dygn lixom ;)

Igår fick jag vara både rörmokare och mekaniker och fixa stopp i rören och laga tvättmaskinen =)

Har öppnat en liten glipa på fönstret på övervåningen, började redan bli varmt där uppe, inte konstigt vi måste ha AC där uppe på sommaren, men det var sååå mysigt att vakna till fågelkvitter =) Vilken härlig tid som kommer nu, våren är så underbar =)

men ojjj vad jag misstog mig...

...när jag trodde att ungarna var bra. De sov ju hela natten till igår och mådde så bra på dagen, åt välling o soppa och fick behålla det och allt. Men så inatt så har storplutten varit sjuk igen, från alla vägar eller vad man ska säga. Så nu har tvättmaskinen o tumlarn gått för fullt inatt igen och kommer att gå hela dagen oxå. Suck vad trist det ääääär!!!!! =(

Det värsta är väl ändå nästan att nu ligger de i ofas, lillfisen behöver verkligen sin näring nu när han är bra och storskiten får bara dricka och rån med smör i små portioner ofta istället för att se att det stannar kvar... hur förklarar man det för en hungrig plutt =(
Men det brukar ju som tur är inte hålla i sig så länge så idag borde han ju bli bättre :)

Nu kan man andas ut...tror jag...

Knoddarna har mått bra idag och ätit både välling och mat och fått behålla det =) Till lunch blev det potatissoppa med morötter, karamelliserad lök och lite vitlök och gissa om de åt =)

Vi har varit ute och lekt både barn, mamma, hund o katter. Riktigt mysigt har det varit =) skönt när solen verkligen värmer och nu går det fort, längs husväggarna börjar små gräsplättar att kika fram och på vissa ställen på vägen börjar grusvägen oxå att titta fram ... Häääärligt!!! =)

Vovve busade med sin långa knut, ett rep med fyra knutar, men han bestämde sig för att han villa ha fler leksaker så i ett obevakat tillfälle så blev det istället två rep med två knutar =) hur ska man få leksakerna att hålla med denna vovve =) men huvudsaken är ju att han har skoj...

Knoddarna leker för fullt...

Här är det fullt ös nu på morgonen =)de har fått lite välling för bara en liten stund sen, få se om de kan behålla det så ska de få lite mer om en liten stund. De verkar faktiskt redan bättre. Nu har det inte varit nåt sen igår fm. Lillfisen är så rolig, nu säger han jaa istället för bara aa, det låter så gulligt för han säger det med lite eftertryck =) Igår var Storplutten en riktig hjälpreda, han hjälpte mig att hämta saker, plockade upp ett rån som lillfisen tappat med smösidan ner såklart, då gick han o hämtade papper och torkade så noggrant så noggrant. =) Han har börjagt hämta mjölk eller saftkannan ur kylen själv och häller i glas och ställer in igen =) han går med jämna mellanrum och skakar sin soffkudde ute på trappen, får ju inte vara något hundhår på minsann ;) Nu kan han dessutom öppna de tröga barnlåsen till soppåsen under diskbänken och är noga med att gå och slänga papper han torkat sig med om munnen och dyligt =) sååå gooo. Hade bara önskat att han var lika noggrann på sitt lekrum, där saker ligger över hela golvet, ska faktiskt göra ett test någon gång, efter att vi städat och ta kort var femte minut för att verkligen se hur fort det ser likadant ut igen ;) Fsat de är ju två som leker där inne så det går fort att dra fram, och ibland undrar jag om det inte är just det som är det roligaste, att ta fram stora billådan och bara..välta den upp och ner på ett helt tomt golv ;)

Det är iallafall skönt att de är bättre.

Verkar bli en fin dag idag med, men det har varit kallt inatt. Igår var det riktigt smältväder här, synd att man inte kunde vara ute så mycket, Storplutten var ute och lekte en stund, är ju så roligt att leka med vatten. =) snart kanske vi kan se marken lite, har sett att det börjar att lysa igenom på vissa delar av vägen, men skridskobanan är kvar.. tyvärr, igår halkade jag där trots att jag hade broddar på skorna...men jag ramlade inte iaf.

Om knoddisarna mår bättre idag så ska vi försöka vara ute en stund på em så kanske man kan sitta o sola en stund på gammelstugans trapp, det är underbart att sitta där när solens stålar börjar värma.


Tvättmaskin och tumlare jobbar för fullt

Jaha...då var det så, magsjuka barn här, inatt blev även storplutten dålig. Vi var på väg att byta sängkläder i helgen, men hann inte och tur var väl det för nu sker det automatiskt ;) Tvättmaskinen har gått hela natten och torktumlaren lika så.

Mitt test funkade inte så bra tyvärr, men det kan göra det med lite andra lacker =) jättehäftigt är det iallafall och jag återkommer senare med nytt test som nog kommer att gå bättre, hoppas jag =)

Har funderat en hel del på ett passande namn till firman och kom på ett som jag tyckte om, men sen när jag kollade upp det var det så klart upptaget så nu får jag fundera ut ngt annat, har ett ev måste bara "känna på det" lite innan jag bestämmer mig =)

Istället blev det lite ny målning bara, i all hast eftersom det var lite oroligt om ungarna skulle vakna.



senaste målningen...



mina naglar utan lack, naglarna är gjorda i gele, utan dessa naglar har jag mkt korta naglar då jag tyvärr är nagelbitare och det enda sättet att få mina egna naglar att bli långa är att göra lösnaglar som får sitta tills mina egna växt ut. Nu är de ett par modeller längre än jag brukar ha, för att jag ska kunna måla lite =)





detta var en tidigare variant jag hade

Kräksjuka???? Huuuuu...

Idag hade vi planerat in en städdag jag o gubben eftersom vi hade bf denna helg, men... på förmiddagen ringer svärmor o berättar att lillskiten varit dålid hela natten, kräkits o haft diaree hela natten, så vi fixade stallet och sen åkte vi dit. Vi blev kvar där till em och lillskiten verkade lite bättre faktiskt...puuuh. fast han va fortfarande dålig på att äta. men kvällsvällingen slank ner fint, vi vågade dock inte göra en full portion och han blev lite sur när det tog slut och ville ha mer och det är ju ett gott tecken iaf. Imorgon får de iaf va hemma från dagis....igen...

Frågan är nu vad det var han hade, hoppas vi andra slipper bli magsjuka nu. Storplutten klagade lite på att han inte mådde bra nu på kvällen så vi har ett lite vakande öga nu (ibland kan han ju säga så fast han mår bra, så man kan inte alltid lita på att det är rätt, men ändå).

När jag skulle gå till stallet imorse så såg jag rivmärkena i isen efter min och bilens lilla glidtur igår ;) men efter at ha varit lite smältgrader idag så syns de inte längre. Är faktiskt en fin liten rund skridskobana där, hade man haft skridskor så skulle jag gått ut o piruettat lite (undrar om det sitter i fortfarande, åkte konståkning som ung tills hästarna kom in i bilden och tog över allt annat, men det var längesedan jag stod på ett par skridskor nu). Ska nog skaffa mig ett par skridskor nästa år iaf så man kan åka lite med storplutten =)

Ikväll blir det en ny nagelutmaning, hoppas det funkar bra, tar kort isåfall o sätter ut =)

Superhalka, sladd in i stall...

Idag har jag varit borta hela dagen, for hem till mina föräldrar och mötte upp med min kära syster och hennes "gubbe" och snuttpluttbrorsson. hade med mig stora nagelportföljen (en stor verktyslåda i två våningar) här skulle fixas naglar =) sååå kul, och dessutom lite problemlösningar denna gång, inte alltid det enklaste att fixa lätta lösningar till oss nagelbitare, men man har lärt sig lite under åren som tur är i o m att jag är nagelbitare själv. =) älskar problemlösning och skapande så jag njöt varje sekund =) Hoppas att hon är nöjd, blev en rejäl förändring mot innan =)
Tyvärr hade jag glömt kameran men systra min tog lite kort iaf. =)

Blev så glad över all uppmärksamhet här på bloggen efter att syster nämnt att jag ska börja blogga på Amelia oxå, blir mer av en blogg om mitt jobb och alla naglar och allt runt om det. Kommer inom kort, måste bara fnula på lite saker först. Tills nya bloggen startar kommer här lite inlägg då och då om nagelverkstan =) och nya målerier här som tidigare. Vill bara passa på att tacka för alla fina/snälla kommentarer =)

När jag åkte hem igen nu på kvällen hade det börjat bli lite kallare ute igen, men vägarna var torra och fina tills jag kom in på gårdsplanen där det var total blank-is, så när jag skulle svänga upp mot huset så fick jag släpp på alla fyra och jag började glida rakt mot stallet, och trots att jag inte körde fort och har 4WD så kunde jag inget göra då hela bilen gled i sidled. som tur var stannade bilen vid en snödriva precis innan stallet annars hade hästarna haft en ny sovkompis i stallet inatt ;) lite hjärtklappning och skakiga ben hann jag få, märkte jag när jag slutligen parkerat bilen framför huset och skulle kliva ur. Men vad vore livet utan lite spänning???

Huset står kvar...puh!!

Inatt blåste det och regnade så jag trodde att hela huset skulle blåsa iväg. Men när jag vaknade hade vi samma utsikt som vanligt så det verkar som att det står kvar. =)

Skönt med snön igår, jag trodde det skulle bli svinhalt, men faktum var att den faktiskt luckrade upp det som tidigare varit isigt, så det var inte alls halt igår när jag skulle släppa in hästarna =) det tackar vi för. Vet dock ej hur det blivit under natten så man kanske inte ska säga för mycket än..

Idag är det öppet hus på knoddarnas dagis, så jag ska vara med dem en stund på morgonen på sångstund och fika, ska bli kul =) sen måste vi nog åka och kolla på gallonisar till storplutt. Börjar bli så blött ute nu, och de har som sagt en förmåga att dras till de blötaste ställena och leka =) han har verkligen dragit iväg i längd nu så det som han kunde ha i höstas är på tok för smått nu =( 

Så det är väl planen idag, sen blir det ju som vanligt fredagsmys ikväll.... Härligt!!!

Nää, va nu då???

Full snöstorm när jag tittdade ut i morse. Stora flingor i massor, gick knappt att se något ute, var bara vitt... Snacka om att man blev förvånad, fast man vänjer sig fort vid vårsolen och vi är ju faktiskt forfarane inne i mars som ju är en vintermånad, jag har nog tagit ut våren lite i förskott =) men jag längtar så otroligt mycket efter våren nu =) Som tur var höll det upp när vi åkte till dagis iallafall.

Denna vecka har varit helt hysterisk med möten inbokade nästan varje dag och så oxå idag. Nu ska jag åka iväg och träffa min jobbcoach, jätte trevlig o bra tjej =), kan verkligen rekomendera det til andra som är arbetslösa eller har planer på att byta inriktning i arbetslivet, jag har fått så mkt råd och tips och peppning. =)

Mötet igår var oxå superbra =), men det är mycket att tänka på, det värsta är ekonomin och bokföring för jag tycker att det är så tråkigt och krångligt, gäspar instinktivt direkt när någon nämner orden eller bara jag tänker på det, men sätter man sig in i det lite mer så kanske det blir roligare + att det gäller min grej nu och då blir ju läget lite annat, hoppas jag?! 

Nej nu är det dags att åka...

Brrr!!!

Idag är jag lite fryssen, man vänjer sig alldeles för fort vid värme =) Idag var det -2 när jag åkte med knoddarna till dagis. Gick fint o lämna idag med =) men fy vad det blåser kallt idag.... håller på att elda nu lite knepigt bara för veden är snäppet för lång så de går bara in på snedden, vilket innebär att jag inte kan slänga in så mkt åt gången...prutt...får springa oftare istället.

Snart ska jag hämta knoddarna igen och sen åker vi in till lilla stan, där ska vi träffa farmor och fika sen ska jag iväg på ett info möte ang att starta eget =) ska bli spännande...


Hoppas det här funkar, har aldrig lagt in något youtubeklipp tidigare så jag har ingen aning om jag gör rätt men jag testar iallafall. Helhäftigt klipp på airbrush design på naglar...blir ju bara sååå fint =)

http://www.youtube.com/watch?v=9z7TyRJZ4mE

Hmm...hur får jag in rutan här i mitt inlägg??

Morgonblåst och fågelkvitter...

...har presis varit ute med lite fågelmat, fick en utskällning nu när jag kom hem av fågeln som satt i syrenbusken där jag brukar hänga upp fågelmaten...den var slut...skyndade mig så klart in och hämtade ny mat och hängde upp =)
Inte så kallt ute idag enligt termometern +2 grader, men det kändes betydligt kallare pga att det blåser så väldigt.

Gick jättebra att lämna idag med, fast ett kort tag så ville lillfisen hellre gå in på storfisens avd. och blev lite sur (som bara han kan, den lilla envisa rackarn) ;), men det gick ganska fort över så fort vi kom in på hans avdelning =)
Har kommit på att det iallafall är enklast att lämna storfisen först, så att jag i lugn och ro kan lämna lillen sen och gå direkt. Storfisen brukar dessutom oftast springa in direkt när han fått av sig ytterkläderna. Så även idag. skulle hänga upp overallen sen var han bara spårlöst borta och fleecetröjan hade han hunnit få av sig oxå, ibland går det minsann fort. Hemma får man tjata så man blir grön vid nästan varje klädbyte, konstigt det där. Fick gå in för att få stora, stora kramen och säga hej då ;) men det tycker jag känns bra, det är ju ett gott tecken på att han trivs.

Nu är jag alltså hemma igen och dricker en kopp kaffe innan allvaret börjar =) Stallet ska fixas, samtal ska ringas, en väska ska packas för i em åker vi till storstan och där ska knoddarna vara hos mormor och morfar medan jag går på rekryteringsmässa. och så måste jag leta ytterkläder och regnkläder till storfisen som bara springer iväg i längd så nu är alla såna kläder, som han kunde ha och som t o m var lite för stora i höstas, för små. Vinterkläderna börjar bli lite för varma nu och tål heller inte riktigt den vätan som blir nu när det är smältväder och knoddarna prompt ska vara där det är som mest blött =)

Tidigt i morse var det nog något djur här på besök för Vovve var alldeles knasig och sprang ut i hundgården och skällde ordenligt flera gånger och lika så igår kväll precis innan jag skulle gå och lägga mig. Då försökte jag se om jag kunde se vad det var, men såg ingenting, men han med sin otroligt känsliga nos verkar ha känt någon vittring av något spännande.

Jag var uppe ett tag igår för jag fixade naglarna på höger hand och jag vet inte hur många gånger jag svor över den design jag valde på vänstern, det är ju lite pilligt öven när man målar med högern men jisses va knepigt när man ska göra det med vänstern sen...huh...men jag fick väl till det någorlunda tillslut ändå.

Nä nu måste jag sätta igång =)

Suveränt...

...bra har allt gått idag =)

Det gick så bra att lämna på dagis, och resten av tiden där hade gått som en dans oxå, värmer i mammans hjärta. Storplutten var lite skeptisk innan vi kom iväg men när vi parkerat och skulle gå in på dagis var han först i ledet, erbjöd sig att bära både sin egen och lillfisens dagisrygga =) och sa åt både mig o lillfisen att vi skulle skynda oss på in på dagis (trots att vi var ute i mkt god tid denna morgon) sen hann jag knappt få av honom overallen innan han var inne och lekte =)


Måndag, ny vecka, nya tag...

...och nytt försök att få knoddarna till dagis =) de har ju varit hemma i dryga tre veckor nu... får se hur det går idag med lämningen =)

Sen bär det iväg för att fixa lite ärenden.

morgonens kopp kaffe är precis urdrucken och det är snart dags att börja klä på knoddarna overaller och doningar. Brukar kunna ta lite tid ibland så det är bäst att börja i tid =)

Solig söndag...

Vilket härligt väder denna söndagförmiddag. Mös ordentligt på vovves morgonpinkprommis. Solen sken från en klarblå himmel och snön på fälten glittrade som om det vore sjöar =)

Igår var kattrackarn lite trött och la sig i soffan i tvrummet, blev då riktigt mysigt nerbäddad av storplutten som till och med lånade ut sin snutte =) där sov han sååå skönt halva dagen =)



På kvällen var jag såå trött, somnade när jag skulle natta grabbarna, hade jättesvårt att komma igång sen, men visst blev det tillslut lite workshop iallafall, testade nya gelen och en ny målning =) den nya gelen verkar vara jättebra =)





Och här är gardinerna =) men det lyser så starkt genom fönstrena där uppe så det var lite svårt att få en bra bild.



Usch, rörigt och obäddat...och en liten gammelkatt smög sig in i bilden oxå =)



närbild på älgarna visst är de söta =)

Blåsig lördag...

Idag är det fint, men blåsigt satt en liten stund vid gammelstugan, men när solen gick i måln så blev det lite ruggigt det var inte som i torsdags. Stalltjänsten är gjord och mer ved inhämtad och eldning påbörjad. =) Tvättmaskin, torktumlare och diskmaskinen går för fulla muggar och det luktar gott i hela huset av sköljmedel =).

I hjärnan snurrar en låt hela tiden och det är vinjetten till bananer i pyjamas, knoddarna fick en dvd med dem igår när vi var och handlade mat. Känns som jag mycket hellre skulle vilja ha en annan låt, ja... nästan vilken som helst egentligen på repeat i huvet faktiskt.

Nya gardinerna till sovrummet är oxå uppsatta eftersom jag hittade stänger till panelgardiner igår, det har varit slut överallt. Så det är lite pyssel på g. Har kollat upp lite på nätet oxå till kommande projekt =). Ikväll har jag tänkt att måla lite mer och testa en ny gele, som är superbra för oss nagelbitare, när man gör nagelförlängning och vill förlänga nagelbädden =) hoppas det funkar och blir fint. Ska bli spännande att se.

Lillfisen var superlycklig över att få leka med smältvattnet ute, stod med två spadar och plaskade med både händer och fötter =) Skönt att kunna vara ute mera nu. Längtar verkligen efter våren nu, fast först ska man igenom en period som är lite dryg, med alla blöta och smutsiga utekläder som kommer att hänga på tork i hela huset. =(

Igår var det fredagsmys som började med att vi åt tacos och det tyckte båda knoddarna jättemycket om och åt jättemycket =) sen blev det lite godis, chips och salta pinnar framför tvn som matade ut avsnitt efter avsnitt med Bananer i pyjamas och storplutten var bara tvungen att dansa varenda gång vinjetten gick igång... haha han såg så rolig ut =) lillfisen var strängt upptagen med en tablettask han hade fått men kunde sträcka sig så långt som att headbanga lite och sträcka upp ena näven i luften ett par gånger...haha...han såg ut som en rockers. De såg bara för roliga ut =).

Kattrackarn, den grå, bröjar vilja vistas mer ute nu, ja, faktiskt gammelkatten oxå (om en promenad från ena dörren till den andra räknas) =) .
Men inatt sov kattrackarn ute hos hästarna. Han måste ha smugit in igår när jag var ut och släppte in hästarna. Han kom ut sömndrucken när jag skulle släppa ut hästarna imorse, men han verkade glad, så det har nog int gått någon nöd på honom heller. Sen följde han med mig och vovve på promenad i morgonsolen, det var riktigt mysigt.

Vovve har blivit lite bättre i benet, men vi har börjat ge honom medicin, så det kan vara därför han är bättre. Tar iallafall det säkra före det osäkra och har honom alltid i koppel så fort vi går utanför dörren. På promenader är han oftast kopplad ändå men på gården får han ju springa fritt, men nu när det är så här halt och med hans mentalitet (busa, hoppa och springa tills man inte kan stå längre) så känns det säkrast att ha honom kopplad eftersom han är betydligt lugnare då.

Mera naglar..

Inget fel på kameran alls, så jag ska inte klaga på den mera...bara jag som inte läst instruktionsboken ordentligt...hahaha

Här kommer lite bilder:


Mina naglar..









Så här ser det ut när jag målar, total oreda o kaos kan tyckas men jag har trots detta full koll, det konstiga är att det bara tar max 10 min att ta undan =)




Tittut!!!




Trött men ändå full av energi...

Knoddisarna har sovit lite si så där inatt. Så det har varit en del spring inatt. Sen vaknade de tidigt imorse, minstingen somnade om med inte storplutten, så det var bara att pallra sig upp och se glad ut. =)

Solen lyser iallafall här nu på morgonen, men inte riktigt lika starkt som igår, och visst ser man lite små vita molntyssar på den annars så klarblå himlen. Vad mysigt väder det var igår, helt underbart. Så skönt att känna de här första lite vårtaffliga försöken från solen att värma efter en lång och kall vinter. Så skönt att känna värmen i ansiktet. Vi var ute hela eftermiddagen, tills solen gick i moln och det blev kallt strax efter 16 tror jag hon var när vi slutligen gick in. Mina små hjärtan hade så fina rosor på kinderna hela kvällen. Så söta, och gissa om de somnade fort =) Äntligen kan man börja vara ute och leka, har varit så himla kallt ett tag + att vi varit sjuka så det har nästan kännts som ett fängelse här hemma.

Igår satt jag hela kvällen och målade naglar, och ojjj vilken skillnad det var när man hade rätt verktyg. Nu är det bara ett par lacker jag skulle behöva, täckande vi, svart och silver för att det ska funka riktigt bra =) Men det var riktigt kul. Försökte faktiskt ta kort men jag har inte den kapaciteten på min kamera att kunna ta de närbilder som behövs för att kunna se vad jag har gjort för nu är det väldigt små grejer, små små prickar, streck, små blommor med olika nyanser =). Ska försöka få till någon bild ute idag, men är tyvärr inte så hoppfull över att man kommer att kunna se allt ändå. men det är värt ett försök =)

Njuter av solen på gammelstugans förstutra...

dsc00359 (MMS)

Njuter av solen på gammelstugans förstutrapp. Sååå mysigt solen värmer faktiskt riktigt gott. Takdropp eller snarare rinn hörs överallt. Grabbarna leker med traktorer o lastbilar som jag plockat fram ur förrådet.


Ingenmansland..

Nu är det då helt klart, platsen är bokad och jag startar på kursen 4 april och nu blir det naglar, naglar och naglar för hela slanten. Det kommer att bli supertufft, långa dagar 9-18 + resvägen till huvudstaden, gubbe börjar dessutom i samma veva att jobba borta en hel del så det blir mycket pusslande för att få ihop det med barnen och gården o alla djur, men det är inte så lång tid ändå, totalt 7 veckor sen är jag klar. Men ojjj vad kul det ska bli samtidigt. Jag har fått sån otrolig energi. Det är så underbart.

Igår var vi och grattade farfar som jag berättade lite kort om i förra inlägget. Det var så mysigt. och farmor hade haft storbak och gjort massor med kaffebröd, kladdkakor, bullar, muffins och jättefina cupcakes.

Idag märkte vi tyvärr att vovve har ont i ett ben, hoppas att det är lite tillfälligt, men vi misstänker att det är hans dåliga ben igen, han har ju sprungit omkring som en tok ute de senaste dagarna och risken att han har trampat snett igen är ganska stor. Men han har fått medicin idag så vi får se hur det artar sig.

Nu har paketet kommit...

...med penslar och annat smått och gott. Hade gärna velat satt igång direkt och prova, men ikväll var vi över till svärföräldrarna och grattat farfar som fyller år idag. Så det blev en sen kväll, får göra det imorgon istället, men kan knappt hålla mig...

Soligt och fint...

Idag verkar det bli en jättefin dag. Det är redan jättevackert ute, snön lyser så starkt och imorse trodde jag nästan att vi hade försovit oss eftersom det var så ljust ute. Hoppas det blir lite varmare under dagen bara för i morse var det rätt kallt -13.

Igår hade jag och grabbarna en riktig mysdag, vi var in en sväng till "storstan" handlade lite mat och åt på Mc Donalds. De var sååå mysiga och goa, var en ren fröjd =) Så var vi och hälsde på hos mormor o morfar en sväng oxå =)

Nu är det frukosttajm.. =)) 

Åter tillbaka i verkligheten =)

Känns som man varit på en annan planet ett tag, planeten Migrän & snor, börjar bli lite bättre från förkylningen nu iallafall =) om bara huvudvärken kunde släppa oxå så skulle det nog kännas rätt så bra faktiskt. Men nu är det mycket som ska fixas om allt ska klaffa och tillråga på allt är det nu sportlov, vilket inte är så otrevligt i sig om det inte vore så att mina knoddar ej är på dagis då...

Mina knoddar har nämligen en tendens att hur lugnt det än är, tar man telefonen och ska ringa så blir det liv, slår nästan aldrig fel. Men igår kunde jag faktiskt ringa flera viktiga samtal utan att de var bråkiga. =)

Fortsätter idag + att jag ska skicka in anmälan till kursen, nu får det alltså bära eller brista. Känns väldigt spännande, jättekul, men samtidigt oxå lite läskigt, fast ändå mest bra. Men det skulle kännas bättre om allt till kursen var ordnat helt och fullt, men jag får jobba på det.

Har beställt ett penselset som jag hoppas kommer idag eller imorgon, då kan jag göra lite mera naildesign =)

Här är lite bilder på olika nailart:
(Och ja jag har ett lösfinger hemma, har inte alla det? haha)


Hoppas det syns, verkligen jättesvårt att göra naglarna rättvisa med kameran, skulle behöva en kamera med bättre kapacitet tror jag. Har svårt att zooma in så mycket som skulle behövas.


RSS 2.0