Gyllene tider

Vilken flashback.. L brukar vilja lyssna på musik när han går o lägger sig o just nu lyssnar han på gyllene tider. Dem har man ju lyssnat på en hel del förr... :-)

De börjar bli riktigt duktiga på att somna själva nu, det har varit lite si o så med det innan, men nu har vi kört hårt med det o det har blivit mycket bättre nu. :-)

Köpte glass i stora lass idag, har hittat en riktigt bra isglass som man fryser in själv, lite som sugoläsk fast i små tetror, goda oxå ska vara naturliga oxå, finns i flera smaker som jordgubb, druva (påminner lite om piggelin), ananas, tropisk o cola. Sunlolly heter de. Barnen är helförtjusta i dem o de är näst intill spillfria och lätta att hantera för barnen.

Idag smakade knoddarna på de första jordgubbarna, de kunde väl ha fått mogna lite till egentligen men de ville så gärna. Börjar dock bli dags att djursäkra nu, fått flera tips om att få bort kryp, en tallrik öl för att få bort sniglarna, funlight saft sötad med aspartan för att få bort myror (de gillar den söta smaken av saften men ildar visst nå nervgift o dör av aspartanet, och det tycker de att vi kan dricka.... själv har jag aldrig gillat lightprodukter o håller mig borta från aspartan sen de för några år sedan hade någon diskusion om att det var cancerframkallande) och såklart blått nät så inte fåglarna snor bären för oss :-)

I början av nästa vecka ska jag o grabbarna hitta på något skoj. Vet inte säkert vad än men det blir kanske parken zoo eller furuvik, eller kanske badpalatset, får fundera lite mer innan jag lägger fram förslag till knoddarna.

Nu tror jag att båda har somnat så nu är det dags att plocka lite disk i köket, så tack o hej för mig. :-)

Flugsmällar..

Riktigt regnväder i morse när vi vaknade, fick damma av min gamla ridregnkappa när vi skulle till dagis. En av fröknarna flinade då hon såg mig o frågade om det regnade på oss... Såg nog rätt lustig ut kan jag tänka, men hellre det än blöt :-)

Lugn dag annars, hittade fyra par byxor åt L så nu klarar han sig nog ett litet tag iaf... hoppas jag :-) och ny/bättre färg till stugan :-) annars har vi haft en mysdag idag jag o grabbarna. Faktisk skönt med en dag som man slipper känna press att va ute o fixa. Vi satt o myste i soffan och tittade på film o fikade istället.

På kvällskvisten har jag lekt jägare..med flugsmällan i högsta hugg, har jag gått bärshärkargång. Trodde att det var ca 5 flugor inne i tv-rummet, men det måste varit ca 15-20 st. Tappade räkningen efter 10. Visst, de bits ju inte, men är fruktansvärt irriterande, så nu är det skönt att åtminstone några av dem är borta. Så nu tycker jag att det får räcka för idag så nu ska jag gå o sova.

tack o hej, leverpastej...

En mysig dag

Började med att måla lite i gammelstugan, det är mysigt att måla, men det tar tid. Håller på att snygga till hallen. Dörrarna + karmar ska målas vita, lika så taket och så småningom även trappen men den är sist i turordning då jag har tänkt att hänga för ett draperi där och även fönstret i trappen ska bättras på, även det i vitt. Sen blir det ljusgrått på väggarna och lite olja eller lack på det gamla trägolvet. Blir nog fint när det blir klart, har bara hunnit med två dörrar än så länge och så tror jag att jag måste köpa bättre färg för även fast jag målat två gånger så täcker det inte riktigt.... varför köper man billig skitfärg???

På eftermiddagen åkte jag o barnen in till byn, hittade två snygga löpare dessutom till riktigt hyfsat pris så där känner jag mig riktigt nöjd, ett par snygga sommarskor och den oumbärliga barfotasprayen (förstår inte hur jag har kunnat klara mig utan den tidigare åtminstone just sommartid) lite kläder till L som bara envisas med att växa ur alla sina kläder ;) Tur att man har två grabbar så den ena åtminstone ärver en del, annars hade man lätt blivit ruinerad.

Sen var det dags att gå på cafe o äta lite gott o fika och som om det inte var nog så ville grabbarna köpa glass när vi var på väg tillbaka till bilen. Man ska nog passa sig för piggelinglassarna så här års, annars kan man bli som R ;)). Tänk att han alltid ska göra nån grimas så fort kameran åker fram... Har knappt nåt vettigt kort på honom på säkert ett år, kan bli lite pinsamt när man träffar nån man inte känner så bra eller nån men inte träffat på länge som vill se bilder på barnen... hehe ja och kär är R....herregud vad ska de tro :-)mina skor och bama silkspray tyvärr blev bilden lite dålig


L äter glass ... mammans gos, tänk att han ska börja i förskoleklass till hösten... jisses vad tiden springer iväg, själv kommer jag pustande o flåsande efter, fasen ... känns som man inte hänger med i svängarna längre...

och ja, så var det då R.... ja, du ser ju själv tur att det sista inte blev riktigt lika illa iaf :-) )
Nu sover de iallafall gott i sina sängar o imorgon blir det upp lite tidigare, då mamman ska iväg o jobba :-)

Tack o gonatt

RSS 2.0